Duurzaam: bamboe woonaccessoires en andere mooie design cadeaus uit Azië.

Rataplan Design

Rataplan Design is een bedrijf dat zich specialiseert in duurzame artikelen uit Azië en dan voornamelijk uit China. Wij leveren woonaccessoires gemaakt van duurzaam bamboe van hoge kwaliteit en design artikelen van 100% gerecycled plastic van het Thaise merk Qualy. Daarnaast bieden wij ook een wisselend aanbod van bijzondere duurzame spullen van kleinere bedrijven in China zoals handgemaakte theekommetjes, bijzondere theeën, dubbelzijdig inpakpapier van gerecycled papier en bijzondere kussenhoezen van gecertificeerd Gots katoen.

Bamboe

Bamboe is een bijzonder materiaal dat behalve mooi ook erg duurzaam is. Het is binnen 6 jaar volgroeid en omdat bamboe wortelstokken heeft zal er bij het kappen van de bamboe nooit kaalslag zijn zoals je dat bij veel bossen wel ziet. Bamboe is op veel verschillende manieren te verwerken en dat zie je terug in de verscheidenheid aan producten. Van bamboevezel tot plaatmateriaal, van zeep tot bier. Vrijwel alles is mogelijk!

De oprichter van Rataplan Design

Anne Klaasen, de oprichter van Rataplan Design, heeft een opleiding in meubelmaken/botenbouw en heeft Moderne Aziatische Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Haar liefde voor Azië heeft haar vaak naar het verre Oosten doen reizen. Zo heeft zij stage gelopen in Thailand op een scheepswerf, afstudeeronderzoek gedaan naar piraten in Indonesië en heeft zij een tijdje in Papoea Nieuw Guinea de lokale bevolking geholpen het regenwoud te inventariseren om zo illegale houtkap te voorkomen. Na haar afstuderen vertrok zij naar China waar zij twee en een half jaar woonde en werkte in de bamboesector. Zij zette een marketingafdeling op in een bamboefabriek en werkte samen met diverse bamboefabrieken waar vloeren, plaatmaterialen en andere spullen van bamboe gemaakt worden. Hierdoor heeft zij een schat aan kennis over bamboe en een gedegen netwerk in China.

Nadat zij terug kwam uit China in 2010 besloot Anne het dichter bij haar eigen vak, het meubelmaken, te zoeken. Van reststukken bamboeplaatmateriaal maakte ze haar eigen snijplanken die Rataplankjes heten en startte haar eigen bamboe label Rataplan Design. Langzamerhand ontstond het idee om naast de bamboe woonaccessoires nog andere duurzame spullen uit China te gaan importeren. Ondertussen heeft zij al leuke spullen van meerdere duurzame leveranciers kunnen toevoegen aan het assortiment. Zo werkt Rataplan Design samen met Paper Tiger in Shanghai, Tu Textiles uit Hong Kong en Tranquil Tuesdays in Beijing.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 Rataplan Design - Powered by Lightspeed