Rataplan Design

Bamboe Theedoos 3 vaks met dichte deksel.

€15,00

Bamboe theedoos met 3 vakken en een dichte deksel.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Theedoos

Mooie solide bamboe theedoos met 3 vakken. De deksel van deze doos is gesloten zodat je thee of andere spulletjes goed beschermd blijven tegen zonlicht.


Deze mooie bamboe theedoos kan voor thee gebruikt worden maar dat hoeft natuurlijk niet perse. Onze klanten gebruiken hem bijvoorbeeld ook voor het opbergen van sieraden, koffiecups, horloges, naaigerei en speelkaarten.

Bamboe:

Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen. 

Specificaties:

Materiaal: Bamboe en messing scharnieren.

Afmetingen: 23 x 16 x 9 centimeter.

De doos is ingedeeld met drie vakken van ongeveer 14 centimeter lang en 6,5 centimeter breed.

Afgewerkt met een blanke lak.

Al onze bamboe spullen worden fairtrade gemaakt van duurzame bamboe.

Je kan deze bamboe theedoos het beste schoonmaken met een lichtvochtige doek en eventueel wat mild schoonmaakmiddel.

Deze bamboe theedoos is ook beschikbaar met venster.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 Rataplan Design - Powered by Lightspeed