Rataplan Design

Bamboe Theedoos 4 vakken met venster

€15,00

Bamboe Theedoos 4 vakken met venster.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Theedoos

Mooie solide bamboe theedoos met 4 vakken. De deksel van deze doos heeft een venster van perspex zodat je goed kan zien wat er in de doos zit.

Deze mooie bamboe theedoos kan voor thee gebruikt worden maar dat hoeft natuurlijk niet perse. Onze klanten gebruiken hem bijvoorbeeld ook voor het opbergen van sieraden, koffiecups, horloges, naaigerei en speelkaarten.

Al onze bamboe spullen worden fairtrade gemaakt van duurzame bamboe.

Bamboe

Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen. 

Specificaties

Materiaal: Bamboe, messing scharnieren en een venster van perspex.

Afmetingen: 34,5 x 9 x 9 centimeter.

De doos is ingedeeld in vier vakken van ongeveer 7 centimeter lang en 7,5 centimeter breed.

Afgewerkt met een blanke lak.

Je kunt deze theedoos het beste schoonmaken met een lichtvochtige doek en als het nodig is een mild schoonmaakmiddel.

Deze bamboe theedoos is ook verkrijgbaar met venster.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2020 Rataplan Design - Powered by Lightspeed