Rataplan Design

Bamboe Bord Medium

Bamboe Bord Medium

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Bamboe Bord Middel

Mooi bamboe bord gemaakt van duurzame bamboe. Leuk om hapjes op te serveren, voor een boterham of als onderbord.

Afmetingen: 25,5 x 25,5 centimeter.

Al onze bamboe spullen worden duurzaam en fairtrade geproduceerd.

Bamboe

Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen.

Specificaties


Materiaal: Bamboe afgewerkt met een voedselveilige olie.

Afmetingen: 25,5 x 25,5 centimeter.


Niet geschikt voor in de vaatwasser. Wees voorzichtig met kerriepoeder en sterk kleurende voedingsmiddelen. Deze kunnen vlekken in het bamboe geven.

Dit bamboe bord is ook in andere maten beschikbaar.

Marjan

Op een markt in Delft kocht ik de mooie bamboe borden. We gebruiken ze als we een Aziatische maaltijd op tafel zetten, maar ook gewoon als broodbord bij de lunch. Ze blijven mooi en ze geven je tafel meteen een mooie aankleding. Heel sfeervol.

Astrid

gekocht op huishoudbeurs Amsterdam we gebruiken de borden dagelijks voor ontbijt en lunch. Blijven mooi
Had ik jaren eerder moet weten, wil nu de kleinere versie kopen.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 Rataplan Design - Powered by Lightspeed