Rataplan Design

Bamboe Sjaal Lila

Mooie sjaal van bamboevezel. Bamboe is relatief onbekend als stof. Het voelt zijdezacht aan en is koel in de zomer en warm in de winter. Hij kan gewoon in de wasmachine en onder de strijkbout. Kleur: Lila. Afmetingen: ±175 x 55 centimeter.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Bamboe Sjaal

Mooie sjaal van 100% bamboevezel. Bamboe is relatief onbekend als stof. Het voelt zijdezacht aan en is koel in de zomer en warm in de winter. Hij kan gewoon in de wasmachine en onder de strijkbout.               

Al onze bamboe spullen worden duurzaam en fairtrade geproduceerd.

Bamboe

Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen.

Specificaties

Kleur: Lila.

Materiaal: 100% bamboevezel.

Afmetingen: ±175 x 55 centimeter.

Was instructies:

-Wassen op 40º in de wasmachine.
-Strijken op katoenstand van het strijkijzer.

Kijk ook eens bij onze andere bamboe sjaals voor meer kleuren.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 Rataplan Design - Powered by Lightspeed