Ons verhaal


Rataplan Design

Rataplan Design is een bedrijf dat zich specialiseert in duurzame artikelen uit Azië en dan voornamelijk spullen van duurzame bamboe uit China. Wij leveren bijzondere bamboe woonaccessoires van hoge kwaliteit en design artikelen van 100% gerecycled plastic van het Thaise merk Qualy. Daarnaast bieden wij ook een wisselend aanbod van bijzondere duurzame spullen van kleinere duurzame producenten in China zoals bijzondere theeën, dubbelzijdig inpakpapier van gerecycled papier van Paper Tiger uit Shanghai en bijzondere kussenhoezen van gecertificeerd Gots katoen.

Bamboe

Bamboe is een bijzonder materiaal dat behalve mooi ook erg duurzaam is. Een bamboestam is binnen 6 jaar volgroeid en omdat bamboe wortelstokken heeft zal er bij het kappen van de bamboe nooit kaalslag zijn zoals je dat bij veel bossen wel ziet omdat de wortelstokken intact blijven. Bamboe is op veel verschillende manieren te verwerken en dat zie je terug in de verscheidenheid aan producten. Van bamboevezel tot plaatmateriaal, van zeep tot bier. Vrijwel alles is
mogelijk!

Duurzaam

Rataplan Design probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit houdt in dat wij naast ons aanbod van duurzame producten, proberen zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Papier, karton en plastic worden gescheiden ingezameld. Ons drukwerk komt van een FSC gecertificeerde drukkerij. Waar mogelijk proberen wij ons te vervoeren per fiets of openbaar vervoer. Onze pakketten worden CO2 neutraal verstuurd in hergebruikte verpakkingen. Alle kleine beetjes helpen. Wij doen zo ons best en u helpt al door onze mooie producten af te nemen.

De oprichter van Rataplan Design

De oprichter van Rataplan Design, Anne Klaasen, heeft een opleiding in meubelmaken/botenbouw afgerond en heeft Moderne Aziatische Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Haar liefde voor Azië heeft haar vaak naar Azië doen afreizen. Zo heeft zij stage gelopen in Thailand op een scheepswerf, afstudeeronderzoek gedaan naar piraten in Indonesië en heeft zij een tijdje in Papoea Nieuw Guinea de lokale bevolking geholpen het regenwoud te inventariseren om illegale houtkap te voorkomen. Na haar afstuderen vertrok zij naar China waar zij twee en een half jaar woonde en werkte in de bamboesector. Zij zette een marketingafdeling op in een bamboefabriek en werkte samen met verschillende bamboefabrieken waar vloeren, plaatmaterialen en andere spullen van bamboe gemaakt worden. Hierdoor heeft zij een schat van kennis over bamboe en een gedegen netwerk in China.

Nadat zij terug kwam uit China in 2010 besloot Anne het dichter bij haar eigen vak, het meubelmaken, te zoeken. Langzamerhand ontstond het idee om naast het bamboe meer duurzame spullen uit China te gaan importeren. Ondertussen heeft zij al meerdere spullen van duurzame leveranciers kunnen toevoegen aan het assortiment van Rataplan Design. Zo werkt Rataplan Design samen met Paper Tiger in Shanghai, Tu Textiles in Hong Kong en Tranquil Tuesdays in Beijing.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 Rataplan Design - Powered by Lightspeed