Rataplan Design

Bamboe Dienblad Groen

€15,00

Mooi rechthoekig dienblad van bamboe. De buitenkant is groen gelakt. De afmetingen zijn: (lengte x breedte x hoogte: 40,5 x 16,5 x 2,5 centimeter.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Bamboe Dienblad

Mooi rechthoekig dienblad van bamboe. De buitenkant is groen gelakt. De afmetingen zijn: (lengte x breedte x hoogte: 40,5 x 16,5 x 2,5 centimeter.

 

Al onze bamboe spullen worden duurzaam en fairtrade geproduceerd.

Bamboe


Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen.

Specificaties

Materiaal: Bamboe afgewerkt met een groene en blanke lak.

Afmetingen: 40,5 x 16,5 x 2,5 centimeter.

Dit bamboe dienblad is ook in turquoise en naturel bamboe verkijgbaar.

Rutger Rampaart

Heel praktisch dienblad, erg mooi ogend. Doet alweer een poos dienst op de eetkamertafel om zout en peper etc. te stallen.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2020 Rataplan Design - Powered by Lightspeed