Rataplan Design

Bamboe Slabestek Caramel

Handgemaakt slabestek van bamboe.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Slabestek van bamboe

Dit bamboe slacouvert is gemaakt van duurzame bamboe. Het wordt met de hand gevormd uit één stuk waarbij handig gebruikt gemaakt wordt van de natuurlijke kromming in het bamboe. Het is bijzonder licht en duurzaam in gebruik. Het slabestek bestaat uit twee delen, een lepel en een vork. het bestek heeft een naturel bamboe kleur en is afgewerkt met voedselveilige olie. Al onze bamboe producten worden fairtrade en duurzaam geproduceerd.

Bamboe

Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen.

Specificaties

Dit slabestek bestaat uit een lepel en een vork.

Afmetingen: 28 x 6,5 x 1 cm. De lengte kan een beetje verschillen per set doordat de lepels met de hand gemaakt zijn.

Dit sla couvert wordt niet blij van de vaatwasser! Het kan met afwasmiddel en warm water gewoon met de hand afgewassen worden. Goed afdrogen voordat het opgeborgen wordt.

Dit slabestek is ook in groen verkrijgbaar.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 Rataplan Design - Powered by Lightspeed