Rataplan Design

Bamboe Snijplank Groen Groot

Bamboe snijplank met groen rand Afmetingen: 35,5 x 25,3 x 2 centimeter Afgewerkt met voedselveilige olie.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Bamboe Snijplank


Deze mooie snijplank is gemaakt van massief bamboe, een duurzaam materiaal dat bijzonder dicht is waardoor er moeilijk vocht indringt. Bovendien is het antibacterieel waardoor het zich zelf reinigt.
Ideaal als boterhamplank voor de hongerige eter, als snijplank of als hapjesplank.

Afmetingen: 28 x 20 x 2 centimeter.

Al onze bamboe spullen worden duurzaam en fairtrade geproduceerd.

Onze bamboe snijplanken noemen wij ook wel Rataplankjes naar ons eigen bamboe label Rataplan Design.

Bamboe

Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen.

Specificaties

Materiaal: Bamboe afgewerkt met groene lak en een voedselveilige olie

Afmetingen: 28 x 20 x 2 centimeter.

Dagelijks gebruik: Deze bamboe snijplank wordt niet vrolijk van de afwasmachine maar wordt liever met een beetje afwasmiddel met de hand gewassen. Dan gaan wij ook een stuk langer mee.

Onderhoud: Na een paar maanden gebruik worden wij blij van een paar druppels voedselveilige snijplanken olie dan blijft de plank ook veel langer mooi. Wij bieden deze ook aan in deze webwinkel.


Deze bamboe snijplank is ook verkrijgbaar in andere maten en ook zonder groene rand.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 Rataplan Design - Powered by Lightspeed