Rataplan Design

Bamboe Snijplank Groen Middel

Bamboe snijplank met groene band. Afmetingen 28x20.3x2.0cm. Afgewerkt met voedselveilige olie.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Bamboe Snijplank

Mooie bamboe snijplank met groene rand. Wij zijn gemaakt van massief bamboe, een duurzaam materiaal dat bijzonder dicht is waardoor er moeilijk vocht indringt. Bovendien is het antibacterieel waardoor het zich zelf reinigt. De kleine snijplank is 28 centimeter lang, 20,3 centimeter breed en 2 centimeter dik.
Ideaal als boterhamplankje of om even snel een uitje op te snijden. 

Onze snijplanken noemen wij ook wel Rataplankjes naar ons eigen bamboe label Rataplan Design. Al onze bamboe spullen worden duurzaam en fairtrade geproduceerd.

Bamboe

Bamboe is een heel bijzonder duurzaam materiaal. Bamboe is namelijk een gras en groeit veel sneller dan een boom. Sommige bamboesoorten kunnen een meter per dag groeien! Bamboe is binnen 6 jaar bamboe uitgegroeid tot een volwassen stam en kan dan gekapt worden. De beheerder van het bamboe bos houdt nauwkeurig bij welke stammen gekapt mogen worden door de stammen te markeren. Omdat bamboe een extensief netwerk van wortelstokken heeft waar nieuwe bamboe scheuten uit komen, kan er ook geen kaalslag plaatsvinden zoals dat in gewone bossen wel gebeurt. Sterker nog, je stimuleert de groei van de bamboescheuten juist door regelmatig te kappen. Bovendien houden de stevige bamboewortels de grond goed bij elkaar zodat erosie van de bodem voorkomen wordt en houden de wortels het water in de bodem vast en verminderen zij waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname. Er worden in de bamboeteelt ook geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. En bamboe zuivert ook nog eens meer CO2 uit de lucht en geeft ook meer zuurstof af dan bomen.

Specificaties

Materiaal: Bamboe afgewerkt met groene lak en een voedselveilige olie

Afmetingen: 28 x 20,3 x 2 centimeter.

Dagelijks gebruik: Deze bamboe snijplank wordt niet vrolijk van de afwasmachine maar wordt liever met een beetje afwasmiddel met de hand gewassen. Dan gaan ze ook een stuk langer mee.

Onderhoud: Na een paar maanden gebruik worden wij blij van een paar druppels voedselveilige snijplanken olie dan blijft de plank ook veel langer mooi. Wij bieden deze ook aan in deze webwinkel.


Deze bamboe snijplank is ook verkrijgbaar in andere maten en zonder groene rand en als set.

Marjan

Ik word altijd erg blij van deze snijplank. De frisse kleur van de zijkant (ik heb zelf een groene) is heel subtiel en toch opvallend genoeg om er blij van te worden. Het is gewoon leuk om deze snijplank te gebruiken.

4 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 Rataplan Design - Powered by Lightspeed